Prodaja pivare u Zrenjaninu zakazana za četvrtak

Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva "ZIP" Dragan Božić zakazao je za 1. septembar drugu prodaju imovine te fabrike, po početnoj ceni od 172,2 miliona dinara. Na osnovu rešenje Privrednog suda u Zrenjaninu, a uz saglasnost Odbora poverilaca, kupcima je ponuđena pivara u fabričkom krugu u Ulici Petra Bojovića u Zrenjaninu, sagrađena daleke 1745. godine, kao industrijski prvenac u tadašnjem Bečkereku. Kao i 16. juna, prilikom neuspelog pokušaja prodaje fabrike "na doboš", potencijalnim kupcima se, po početnoj ceni od 172,2 miliona dinara, nudi pivara sa opremom u ulici Petra Bojovića u Zrenjaninu. U oglasu za prodaju je naznačeno da to nije minimalna, odnosno obavezujuća, cena i da je moguć dogovor ponuđača i Odbora poverilaca, što znači da bi cena mogla biti i niža, kako bi se koliko-toliko namirila potraživanja poverilaca. Uz pivaru sa opremom, kupcima se u paketu nudi i špiritana u Zrenjaninu, kao i dva stovarišta sa prodavnicama, u Kikindi i Petrovcu na Mlavi.

Prodaja pivare u Zrenjaninu zakazana za četvrtakStečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva "ZIP" Dragan Božić zakazao je za 1. septembar drugu prodaju imovine te fabrike, po početnoj ceni od 172,2 miliona dinara.

Na osnovu rešenje Privrednog suda u Zrenjaninu, a uz saglasnost Odbora poverilaca, kupcima je ponuđena pivara u fabričkom krugu u Ulici Petra Bojovića u Zrenjaninu, sagrađena daleke 1745. godine, kao industrijski prvenac u tadašnjem Bečkereku.

Kao i 16. juna, prilikom neuspelog pokušaja prodaje fabrike "na doboš", potencijalnim kupcima se, po početnoj ceni od 172,2 miliona dinara, nudi pivara sa opremom u ulici Petra Bojovića u Zrenjaninu.

U oglasu za prodaju je naznačeno da to nije minimalna, odnosno obavezujuća, cena i da je moguć dogovor ponuđača i Odbora poverilaca, što znači da bi cena mogla biti i niža, kako bi se koliko-toliko namirila potraživanja poverilaca.

Uz pivaru sa opremom, kupcima se u paketu nudi i špiritana u Zrenjaninu, kao i dva stovarišta sa prodavnicama, u Kikindi i Petrovcu na Mlavi.

Pivo se u Zrenjaninu ne toči već pet godina, iako je zbog njega, pre 26 godina, pokrenuta gradska manifestacija "Dani piva".

Pre stečaja, a zatim i prodaje "na doboš", pivara je postala vlasništvo subotičkog preduzetnika Momčila Rajića, protiv kojeg je u toku istraga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik